Jó kávé a Szarvasi kotyogóval

Lehet kotyogós kávéfőzővel is jó kávét főzni, nem kell feltételenül elektromos kávéfőzőt használni.Ehhez pár szabályt be kell tartani, ebben az esetben igazán finom kávét kapunk!

1. A kávé jelentős része víz, így nem mindegy miylen vizet használunk. Ha klóros a víz az elronthatja az eredményt. A legjobb lehet ha minél kevesebb ásványi anyagot tartalmazó vizet használunk. Szűrt vizzel is jó eredményt kaphatunk.

2.  Figyeljünk arra, hogy milyen pörkölésű kávét választunk, és arra is, hogy mikor pörkölték a kávét. Kb. 3 hónapig örzi meg a kávé az aromáját. És még egy tanács, minél sötétebb a pörkölés annál rosszabb lehet a kávé, mert tovább kell pörkölni. Ez adja a keserű ízt is.

3. A kávét nem kell letömködni, elég enyhén púposra pakolni.Mert ekkor  a víz könynebben átmegy

4. Ha már forrásban lévő vízet töltünk a tartályba, akkor hamarabb megfő a kávé, gyorsabban lezajlik a folyamat, így kisebb az esélye, hogy leégjen, vagyis keserű legyen a kávé.

5. Ha már a 3/4-e lefolyt a folyadéknak, akkor nyugodtan levehetjük a lángról, mert a főzés már így is befejeződik.

6. A koffeintartalom a kávétól függ, az arabica kávékban alacsonyabb a koffeintartalom.

 

Ha vásárolunk egy tejhabosítót, akkor a különleges kávéreceptekkel is megpróbálkozhatunk! Olcsó tejhabosítót itt rendelhet:Elemes tejhabosító